Keukenrenovatie

Keukenrenovatie plannen? Het renoveren van een keuken begint meestal in uw hoofd te spelen op het moment dat er folie van de keukendeurtjes loslaat, of dat het werkblad er niet meer zo mooi uitziet.

Handig! direct doen: 

Klik hier voor gratis keukenmagazines >>>

of:

Klik hier om uw keuken 3D te ontwerpen >>>

Zoek u meer informatie en inspiratie? Vraag dan deze gratis keukenbrochures aan of bekijk de hier de voordeligste keukenzaak van dit moment.

Keukenrenovatie

 

keukenrenovatie voorbeeld

Vaak wordt er dan gedacht aan het renoveren van de keuken, omdat dit meer kostenbesparend zou zijn dan een nieuwe keuken. Maar dit hoeft niet altijd de realiteit te zijn.

Als er namelijk veel dingen aan de keuken moeten worden gerenoveerd is dit soms duurder als de aanschaf van een nieuwe keuken.

Vaak proberen keukenrenovatiebedrijven u ook gewoon een nieuwe keuken te verkopen, dus overweeg goed wat u gaat doen. Bekijk wat in uw situatie het meest rendabel zal zijn.

Voordat u wenst te beginnen met een keukenrenovatie, zult u zich af moeten vragen wat u precies wenst te renoveren en welk bedrag u daarvoor over heeft.

Zou het in sommige gevallen lonen om een compleet nieuwe keuken te plaatsen, of is een renovatie de beste oplossing voor u?

Uw budget voor de keuken is bepalend. Vergelijk altijd de prijzen van een keukenrenovatie ten opzichte van een nieuwe keuken.

De reden om een keuken te laten renoveren kan erg variëren. Het kan zijn dat de keuken van de vorige bewoner niet in de kleur is die u voor ogen had, de lak van de keukenfronten beschadigd is of het werkblad niet meer goed in staat is.

Ook kan er een defect zijn of wilt u meer bergruimte in de keuken. Kortom, keukenrenovatie kan diverse achterliggende redenen hebben.

Als u een hele grote keuken heeft, is renoveren meestal al geen goed idee. Prijstechnisch lopen de kosten flink op omdat het simpelweg gewoon veel aan materiaal en aan tijd kost.

Bij keukenrenovatie kosten proberen wij u een goed beeld te geven van de kosten die komen kijken bij verschillende aanpassingen voor de nieuwe keuken.

Bij keukenrenovatie doet u er verstandig aan om dit door een keukenrenovatiebedrijf te laten doen. Vooral wanneer er leidingen verlegt dienen te worden, door bijvoorbeeld een verandering in de opstelling, is het verstandig hier een vakman bij te halen.

Verder bent u flink beperkt in de mogelijkheden bij een renovatie. De indeling van de keuken blijft vaak hetzelfde, alleen voorzien van nieuwe keukenfronten en een nieuw werkblad.

Tenzij u zoals hierboven vermeld kiest voor een aanpassing waarbij bijvoorbeeld leidingen moeten worden verlegd en schilderwerk moet worden verricht

Er zitten dus zowel voor- als nadelen aan het renoveren van een keuken. Bekijk daarom ook opties om een nieuwe keuken te kopen.

Door bijvoorbeeld uw keukenapparatuur te behouden en echt alleen een keuken te kopen, worden de kosten voor een nieuwe keuken al flink beperkt en kunnen de kosten een stuk lager uit gaan vallen als bij een keukenrenovatie.

Keukenrenovatie tips

Aan het overwegen om uw keuken te laten renoveren? Lees hieronder handige tips:

  • Vraag offertes aan van verschillende renovatiebedrijven en keukenzaken. U kan dan de offertes naast elkaar leggen en zien wat het meest rendabel voor u is;
  • Lees vooraf ervaringen van verschillende bedrijven waar u interesse in heeft. Zo weet u gelijk hoe anderen het bij het betreffende bedrijf hebben ervaren;
  • Bekijk uw keuken zo goed mogelijk en vraag jezelf af of je de keuken nog kan renoveren of dat u goedkoper uit bent door een nieuwe keuken te kopen.
  • Vervang bij de renovatie niet alleen de keukenfrontjes, maar ook de keukenrompen. In verhouding is de prijs hiervoor erg laag en zo heeft u wel compleet nieuwe kastjes. Wanneer u namelijk alleen de fronten vervangt, blijven de nieuwe fronten gevestigd op oude keukenrompen met oud scharnierwerk en dergelijke;
  • Wanneer er aanpassingen nodig zijn in de gas- en/of elektrische installatie is het verstandig dit door een erkende installateur te laten uitvoeren. De kans dat er wat mis gaat wordt zo aanzienlijk kleiner;
  • Vraag de gratis keukenbrochures aan om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen keukenland. De brochures zijn gelijktijdig een mooi middel om u inspiratie op te laten doen voor uw keukenrenovatie.

 

Goedkope keukenrenovatie

Ben je op zoek naar een betrouwbare keukenrenovatiespecialist? Eentje die voordelig is? KüchenMeister is een nieuwe keukenrenovatieconcept in de markt. Ze leveren Duitse keukenfronten en bladen. Door de eigen fabriek bespaar je enorm op de kosten.

Klik Hier Voor KüchenMeister >>>

Zelf eens proberen om uw keuken te ontwerpen? U kunt nu gratis uw eigen keuken ontwerp in 3D maken. Start eenvoudig en bekijk in een minuut of tien wat er mogelijk is met uw ruimte.

Leuk om te doen en het programma is zeer makkelijk in gebruik. U hoeft het programma ook niet te downloaden en kunt het eenvoudig online uit proberen!

Klik hier om uw keuken 3D te ontwerpen >>>

Al een idee hoe u nieuwe keuken eruit moet komen te zien? Kijk hier >>> voor de mooiste en goedkoopste keukens bij de momenteel goedkoopste keukenzaak van Nederland!