Keukenrenovatie kosten

Keukenrenovatie kosten. Hoeveel kost een keuken renoveren exact?

Bekijk de goedkoopste keukenrenovatie of ontvang gratis keukenbrochures voor meer inspiratie en informatie.

Omdat het per keuken kan verschillen i.v.m. afmetingen, ruimte en het materiaal dat gebruikt is wordt het moeilijker om direct de kosten aan te kunnen duiden.

Hieronder vindt u meer informatie met betrekking tot een renovatie.

Keukenrenovatie kosten

Zit u te denken aan een keukenrenovatie? Bekijk eerst uw budget en laat u informeren over de kosten hiervan, dit is namelijk duurder dan de meesten verwachten.

Vergeet daarom de optie van een nieuwe keuken niet. Bekijk goed of een renovatie rendabel voor u is.

Mochten de renovatiekosten ongeveer gelijk uitkomen als de kosten van een nieuwe keuken, dan kunt u erover nadenken om een nieuwe keuken aan te schaffen.

Vanuit Duitsland nu in Nederland: een keukenzaak die explosief groeit dankzij de recessie. Duitse kwaliteit voor bodemprijzen. Keuken renoveren? Laat dan zeker ook bij deze keukenzaak eens een offerte maken voor een nieuwe keuken.

In verhouding tot een nieuwe keuken aanschaffen is keukenrenovatie niet altijd goedkoper dan wordt gedacht. Dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Het ligt er namelijk aan wat u wilt renoveren in de keuken, hoe groot de keuken is die u wilt renoveren en het materiaal wat u in uw keuken wilt hebben.

Als u van plan bent uw keuken te renoveren, is het belangrijk goed na te denken over het volgende: welk bedrag heb ik over voor mijn keukenrenovatie?

En als tweede: hoe lang wil ik in deze woning blijven wonen. En als derde moet u aan de hand van de antwoorden op de bovenstaande vragen goed bedenken of het in dit geval rendabel voor u is.

Is het de bedoeling dat u alleen de keuken wat verbetert, dan zou een keukenrenovatie voor u een optie zijn. Dit is dan veel goedkoper dan meteen een hele nieuwe keuken laten plaatsen.

De meeste mensen die hun keuken willen renoveren, hebben het over het vervangen van de keukenfrontjes. De folie op de keukenfronten laat vaak los na een aantal jaren. Dit probleem is helaas een van de duurste oplossingen bij keukenrenovatie.

 

De keukenfrontjes maken de prijs van de keuken. Wilt u dus alleen de keukenfrontjes vervangen, bedenk dan dat ook het scharnierwerk er al jaren in zit en wat minder stabiel is geworden.

Omdat nieuwe keukenrompen (zonder fronten) bijna niets kosten, is het daarom aan te raden om de hele keuken te vervangen. Zo gaat uw gerenoveerde keuken wat langer mee!

Bent u serieus aan het twijfelen tussen een nieuwe keuken of een renovatie? Laat dan zeker een offerte maken voor een keukenrenovatie en een nieuwe keuken.

Als u een offerte laat maken kan u precies zien of het aanschaffen van een nieuwe keuken of een renovatie van de bestaande duurder is.

Zo kunt u met de verkregen informatie een voor u correcte keuze maken zodat u weer jaren plezier kunt hebben van uw nieuwe of gerenoveerde keuken. U zult versteld staan. Vraag vrijblijvend informatie aan over een keuken renoveren en kom erachter wat de keukenrenovatie kosten zijn. Aan de hand van de offertes kunt u kijken wat voor u het meest rendabel zal zijn.

Tip: kijk ook eens bij verschillende keukenzaken voor een showroomkeuken. Veel keukenzaken verkopen namelijk de keuken die zij in de showroom hebben staan tegen een hele aantrekkelijke prijs wanneer ze hun assortiment gaan vernieuwen.

Soms zit er wel 50 tot 70% korting op een keuken. Enige nadeel is dat het showroommodel niet op maat kan worden gemaakt. U krijgt dan exact de keuken die in de showroom staat. Daar tegenover is de levertijd van een showroom keuken aanzienlijk sneller dan van een nieuwe keuken of een keukenrenovatie en scheelt het gigantisch in de prijs!

Voor meer inspiratie over uw nieuwe droomkeuken kunt u ook de gratis keuken brochures aanvragen.

Gemiddelde kosten keukenrenovatie

Veel huishoudens willen een gemiddelde weten aan kosten keukenrenovatie. Globaal geven wij hier een korte vergelijking ten opzichte van een nieuwe keuken. De werkelijke prijzen kunnen verschillen i.v.m. het arbeidsloon en de huidige materiaal prijzen.

  1. Gemiddelde kosten werkblad vervangen

Kosten zijn berekend op basis van een gemiddelde keukenmaat. Het verschil in prijs ligt aan het model van het blad, wilt u bijvoorbeeld een blad met waterkering? Dan betaalt u al wat meer.

-Het vervangen van een aanrechtblad met een kunststof blad: tussen de €800,- en €2000,-
-Het vervangen van een werkblad in een granieten blad: tussen de €1500,- en €3000,- Bij deze gemiddelde kosten komen nog uitsparingen bij voor spoelbak en kraan en dergelijke.
-Een werkblad voor een betonnen werkblad vervangen: de gemiddelde kosten voor het vervangen van een werkblad naar een betonnen werkblad zijn gemiddeld rond de €2000,- De kosten per meter zitten gemiddeld rond de €650,- voor een betonnen werkblad.
-Het werkblad vervangen voor een houten werkblad: de kosten voor een houten werkblad lopen al gauw rond de €1000,- per meter, exclusief de uitsparingen.

De prijzen van de werkbladen zijn exclusief de arbeidsuren. Uiteraard komen de kosten voor het vervangen van het werkblad er ook nog boven op. Op die manier lopen de kosten al gauw op.

2. Gemiddelde kosten keukendeurtjes vervangen
– Het vervangen van keukendeurtjes is moeilijker te bepalen. Dit heeft namelijk te maken met de toeslag die op een keukendeur zit. Een goedkope keukendeur heeft een lagere toeslag.

Een goedkoop keukendeurtje kost gemiddeld €100,- per keukenfront. Een duur keukendeurtje kost gemiddeld €300,- per keukenfront. Vergeet hier de arbeidskosten niet! Die komen er bij.

> Ontvang brochures met nieuwe keukendeurtjes in huis

Het grote verschil tussen een nieuwe keuken en keukenrenovatie is de prijs en dat er bij keukenrenovatie altijd iemand langs moet komen omdat een bestaande keuken altijd gemeten moet worden.

Een nieuwe keuken kan soms nog voordeliger zijn dan een keuken renoveren, maar dit hangt af van wat er gerenoveerd moet worden. Zo krijgt de aannemer een beeld van wat er allemaal vervangen en gerenoveerd moet worden. Op deze wijze kan er ook gekeken worden wat voor u het meest rendabel is, een renovatie of een nieuwe keuken.

Handig! direct doen: 

Ontvang informatie thuis over nieuwe keuken (ook vol informatie  over keukenrenovatie) met deze gratis keukenbrochures of bekijk hier de goedkoopste keukenwinkel. Iets verder met de keukenrenovatie kosten?

> Start direct met ontwerpen van uw renovatie in 3D